Šmarješke Toplice

Šmarješke Toplice pripadaju kompleksu banjskih centara Terme Krka, nalaze se u prelepom okruženju, između šuma i travnjaka, u podnožju dolenjskih brežuljaka. Poznato su slovenačko banjsko lečilište po vrhunskim uslugama lečenja i pažljivo odabranoj ponudi najsavremenijih usluga „medico wellnesl-a“. Namenjene su svima onima koji žele da uživaju u opuštajućoj atmosferi okolne prirode i da nađu mir u tretmanima i uslugama koje se nude u hotelima ovih termi. U Šmarješkim Toplicama se nalazi najsavremenije slovenačko termalno lečilište koje je poznato po delotvornom lečenju bolesti srca i krvnih sudova, preventivnih programa za očuvanje i jačanje imuniteta, za lečenje dijabetesa i koronarnih bolesti, rehabilitaciju nakon stanja infarkta ili operacija na srcu i krvnim sudovima. Takođe, u Šmarješkim Toplicama u lečilišnom delu ponude nalaze se programi rehabilitacije sportista i pacijenata sa sportskim povredama. Zdravstvena služba Šmarjeških Toplica ujedinjuje lekare specijaliste, fizioterapeute, medicinske sestre i masere koji rade uz najsavremeniju dijagnostičku opremu.
U Šmarješkim toplicama možete uživati u unutrašnjim i spoljašnjim termalnim bazenima, u saunama i u sportskom parku. Drveni bazen koji se nalazi u parku Termi Šmarjeških Toplica izgrađen je nad vrelom termalne vode koja na izvoru ima 32°C. To je najstariji bazen u sklopu otvorenog kupališta i po nekim podacima izgrađen je već krajem 18.veka. Početkom prošlog veka nazvali su ga „Marijina kupka“ po tadašnjoj carici, a u blizini kupališta uredili su kapelicu posvećenu lurdskoj Majci božjoj.
U Termama i njihovoj okolini je obilje mogućnosti za sportske i rekreativne delatnosti. Pored prostranog parka lečilišta, kroz koji vodi botanički put na raspolaganju su staze za šetače i bicikliste, golf teren na Otočcu sa 18 rupa, udaljeno samo 4km, sportski park sa četiri teniska terena, sa terenima za fudbal, košarku i odbojku na plaži, igralište za mini golf i prostor za piknike.

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
9:00am - 19:00

Subota
10:00am - 15:00

Nedelja
ne radimo

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter. Najbrži način da saznate novosti

 

Kontakt

  •   Dositejeva 7a 11000 Beograd
  •   +381 11 30 33 907
  •   Pišite nam
  •  
Design © bojovicdejan.com - OmegaTravel All rights reserved.